STEM

Al gehoord van STEM? Neen? Nochtans is STEM niet weg te denken uit ons leven. Want STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics.

Science, Technology, Engineering en Mathematics

Onze samenleving heeft mensen nodig met een open, creatieve en onderzoekende geest. In Hemelvaart werken we aan een boeiende, uitdagende en hedendaagse leef- en leeromgeving voor de leerlingen. Jongeren voorbereiden op een geslaagde toekomst doe je door hen te laten kennismaken met hun eigen kwaliteiten en door maximaal in te zetten op hun talenten.

Daarom bieden we alle leerlingen van de eerste graad een brede waaier aan interessevelden aan, en ja… ook STEM kent hierin zijn plaats. Alleen door kennismaking met de wondere wereld van wetenschap, techniek, wiskunde en engineering kan een leerling zijn eventuele aanleg en “goesting” voor STEM ontdekken.
Typisch voor deze STEM-didactiek is de integratie van verschillende vakken en de onderzoekende aanpak die de motivatie van de leerlingen verhoogt.
Bij een uit het leven gegrepen situatie wijst de leraar-coach de leerling de weg om vakkennis op een creatieve manier in te zetten en zo tot een verklaring of oplossing te komen. De leerkracht-coach stimuleert daarbij de leerling om het leerproces in eigen handen te nemen.
Deze vernieuwende werkvorm vereist de nodige expertise en infrastructuur.
Daarom kiezen we er binnen onze scholengemeenschap voor om de krachten te bundelen. Want “Together Everyone Achieves More”, STEM is TEAM-werk.
Een STEM-team met leraren uit alle scholen van de scholengemeenschap staat zo garant voor de kwaliteit van de gezamenlijk ontwikkelde STEM-projecten.
Met deze aanpak geven we een STEM aan de talenten van elke leerling!