Home Twitter Contact

Kalender

Vorige maand Augustus 2014 Volgende maand
madiwodovrzazo
week 31 1 2 3
week 32 4 5 6 7 8 9 10
week 33 11 12 13 14 15 16 17
week 34 18 19 20 21 22 23 24
week 35 25 26 27 28 29 30 31

Comenius project

Voor de laatste bijeenkomst in het project van 24-29 maart in Tczew in Polen bereidt elk land een gezelschapsspel voor. Het Belgisch team maakt een internationale versie voor De Slimste Mens over het thema 'water'.

Bekijk hier alvast de trailer!
http://www.youtube.com/watch?v=eb_afRrCtSk&feature=youtu.be


Geen tv-quiz zonder reclame! Deze clip maakten de leerlingen om internationale ervaringen te promoten.
http://www.youtube.com/watch?v=hkA8Ju8QE3Y&feature=youtu.be
 

 


Tegen 2020 moet 1 op 5 studenten ervaring opdoen in het buitenland.

Het is het ambitieus uitgangspunt van de Europese Commissie. Wij op Hemelvaart proberen alvast ons steentje bij te dragen en zijn al enkele jaren actief in de Comeniusprojecten. Partnerscholen in soms wel 6 verschillende landen moeten samenwerken en moeten afgesproken doelen bereiken.
Om heel dat proces in goede banen te leiden maken we graag gebruik van het Europees platform eTwinning. We vinden er voorbeelden van ‘good practise’, navorming, projectideeën en komen in contact met partners. We kregen ook al 2 keer het eTwinning kwaliteitslabel.
Een belangrijke tool van eTwinning is de Twinspace. Een platform waar leerlingen en leerkrachten elkaar ontmoeten. We wisselen materiaal uit, delen foto’s, houden contact en maken afspraken met elkaar. Zo kunnen we ook uitwisselen als we elkaar niet in levende lijve zien.
 
Wie een kijkje wil nemen op onze twinspace kan terecht op de volgende link: http://new-twinspace.etwinning.net/web/p84342. Of klik verder via de website van onze school. (Omwille van privacy redenen zijn sommige delen van de twinspace afgeschermd) . Wie concrete resultaten wil zien van onze ontmoetingen en de opdrachten tussendoor gaat naar de project website:http://40sou.com/com/
 
Veel surfplezier op onze Europese golven!
 

Alt Image Dankzij Comenius bezochten de leerlingen van 5ST vijf landen in nog geen 12 maanden tijd. Polen, Roemenië, Estland, Bulgarije en
Turkije. Ze hebben daar veel gezien, beleefd en … gesmaakt.
   
Tijdens het project werkten ze met hun buitenlandse partners aan voedingstips die resulteerden in een kookboek vol gezonde gerechtjes uit de 6 verschillende landen. Hier kan u het kookboek integraal bekijken.
 De leerlingen proefden ook de vriendschap tijdens de week van 23 tot 27 april toen ze hun buitenlandse gasten op onze school mochten verwelkomen.
Het programma werd weken op voorhand tot in de puntjes door de leerlingen en hun begeleidende leerkrachten voorbereid.  
De leerlingen van 5ST stelden het O.L.V.H. voor en toonden de filmpjes die ze in het kader van gezonde voeding hadden gemaakt.Onze buitenlandse gasten namen daarna enthousiast deel aan een kookwedstrijden werden tijdens de pauze uitgenodigd deel te nemen aan het tuttifruttimoment.  De eerste dag werd plechtig afgesloten op het stadhuis van Waregem.
  
Het bezoek aan Brugge, onze West-Vlaamse trots getooid in prille lentekleuren, werd een topmoment voor alle deelnemers. De weergoden waren ons niet zo gunstig gezind, maar we troosten ons graag met zoete pralines en chocolade.
Op donderdag gaf de familie Decock ons een warm welkom op hun hoeve ‘Hof Ketele’ waar de boer en boerin ons na een interessante rondleiding langs pas ontloken aardbeiplantjes en zachte kalfjes trakteerden op zelfgemaakt frietjes.
Daarna trokken we voor een culinaire wandeling naar Gent: paarse neusjes, goudgele Gentse ‘mokken’ en andere zoete lekkernijen werden door onze gasten zeer gesmaakt.

De projectweek werd afgesloten met een spetterend feest in de Ensorzaal van onze school.

Bedankt, Estse, Poolse, Bulgaarse, Turkse en Roemeense vrienden. Het project was een prachtige ervaring en een mooie herinnering die de leerlingen nog lang zullen koesteren.