Menu
CWxRM

CWxRM

Tijdens de periode 2014-2018 nemen duizenden mensen verspreid over Vlaanderen en de rest van de wereld deel aan de ‘making of’ van een land art installatie door 600.000 beeldjes uit klei te boetseren. Daarbij staat elk beeldje voor een van de 600.000 slachtoffers die in België het leven lieten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Herdenken, helpen, reflecteren en verbinden.

Bij elk beeldje hoort een dogtag, het universele identificatiesysteem voor frontsoldaten. Op deze dog tag staat een slachtoffernaam uit de digitale ‘Namenlijst’ die door het In Flanders Fields Museum in Ieper wordt samengesteld. Ook de naam van de maker komt op de dog tag: zo herenigen verschillende nationaliteiten en generaties zich in de herdenking. Al deze dog tags zullen verzameld worden in een doorzichtige urne in de installatie.

In het voorjaar van 2018 wordt de installatie geïmplementeerd op een van de meest bevochten plekken van de Eerste Wereldoorlog: het niemandsland van de frontzone rond Ieper. De indrukwekkende kunstinstallatie ComingWorldRememberMe moet ons herinneren aan de zinloosheid van oorlog: gisteren, vandaag en morgen. Met deze land art installatie wil het project niet alleen een respect­volle artistieke herinnering creëren voor de slachtoffers van de Groote Oorlog, we willen ook helpen.

De wereldwijde solidariteitsactie die zo met de peter­- en meterschappen wordt gegenereerd, heeft als doel kinderen te steunen die vandaag ten gevolge van oorlogssituaties in fysieke en/of psychische nood zijn. Door het engagement van al de betrokken mensen worden verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden en wordt de land art installatie uiteindelijk een grens-­ en generatieoverschrijdend symbool van vrede.

cwrmbeelden

Hemelvaart maakt graag deel uit van dit prachtig initiatief. Daarom hebben we in 2016 het mobiel atelier naar onze school gehaald. Dit schooljaar werden we uitgenodigd om met een ploeg van 50 leerlingen te helpen bij het klaarzetten van de LandArtInstallatie aan de Palingbeek.  Alle beeldjes die onze leerlingen twee jaar geleden maakten, krijgen daar nu dus een plaatsje.

Deze site gebruikt cookies (bekijk hier het cookiebeleid).
Door verder te surfen, ga je ermee akkoord dat deze gebruikt worden.
OK