Menu
Italiëreis Hemelvaart 1

Italiëreis Hemelvaart 1

In de paasvakantie trekken bijna alle zesdes doorstroomfinaliteit elk jaar richting Italië!

Wat staat er op het programma?
Hieronder schetsen we een mogelijk programma. Wat er in elke groep exact gebeurt, kan verschillend zijn omdat we noodgedwongen rekening moeten houden met openingsuren en sluitingsdagen van musea en monumenten.

Dag 1:

Vertrek uit Waregem in de vroeg ochtend. Via Reims (tweede ontbijt en chauffeurswissel) en via de tunnel van Fréjus naar Turijn. Onderweg een laat picknick-middagmaal. Avondmaal en overnachting in Turijn vlakbij het stadion van Iuventus! Het zandmannetje komt langs -zoals elke dag op reis- om 23u.

Dag 2:

We worden gewekt om half zeven -zoals bijna elke dag op reis- en na ons ontbijt bezoeken we Turijn (bijvoorbeeld: Egyptisch museum, filmmuseum, stadswandeling). Na het middagmaal trekken we ofwel naar Milaan voor een bezoek aan de kathedraal en rijden we door naar ons hotel in de buurt van Parma voor avondmaal en overnachting OF we rijden meteen door naar ons hotel aan de rand van PISA.

Dag 3:

Via Pisa en een bezoek aan de kathedraal en de doopkapel op het beroemde “plein van de mirakelen” rijden we door naar Firenze voor een eerste bezoek en daarna avondmaal en overnachting. Avondwandeling.

Dag 4:

Volle dag Firenze. We bezoeken onder andere: het Uffizimuseum, het museum Opera del Duomo, de kathedraal, de koepel van de kathedraal, het Bargellomuseum, het kerkje San Miniato al Monte, de Piazzale Michelangelo enz. Avondmaal en overnachting. Avondwandeling.

Dag 5:

Via Siena of Orvieto (met een bezoek aan de kathedraal) rijden we richting Rome. Na het betrekken van ons hotel verkennen we een eerste keer de hoofdstad van Italië. Avondmaal en overnachting.

Dag 6:

Volle dag Rome. We bezoeken mogelijks: de Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse musea, het Pantheon, het Colosseum, Sint-Pieter-in-de-banden. We wandelen naar de Spaanse trappen, de Trevifontein en de Piazza Navona. Avondmaal en overnachting.

Dag 7:

Via Siena (met een bezoek aan de kathedraal en het “mooiste plein van Italië” )OF Bologna (met een bezoek aan de kathedraal en het anatomisch theater) rijden we al richting Venetië. We betrekken ons hotel aan de kust (groep 1) OF in de buurt van Bologna (groep 2) en houden een kort stadsbezoek. Avondmaal en overnachting.

Dag 8:

We vertrekken naar Venetië voor een ruime halve dag bezoek aan deze bijzondere stad. We bezoeken de San Marcobasiliek, snuiven de sfeer op van het San Marcoplein, bewonderen de Brug der Zuchten en de Rialtobrug. In de late namiddag vertrekken we naar ons hotel aan de grens Italië-Oostenrijk. Avondmaal en overnachting.

Dag 9:

Na het ontbijt vertrekken we naar huis. Onderweg stoppen we in Duitsland voor een laat middagmaal. We komen ‘s avonds laat aan in Waregem.

 

Concrete info:

prijs van de reis: 850,00 EUR

inbegrepen:  busreis heen en terug en alle verplaatsingen in Italië + de overnachtingen in halfpension in *** of ****-hotels, d.w.z. avondmaal met driegangenmenu en water aan tafel, overnachting en ontbijt + de nieuwe toeristentaks die per overnachting per persoon cash betaald moet worden in elke Italiaanse stad (Rome, Firenze, Venetië, Milaan…) + alle middagmalen (picknicks OF vrije maaltijden, afwisselend, met uitzondering van de eerste middag waar je zelf een picknick meebrengt van thuis) + alle bezoeken (alle tickets voor musea e.d.) + alle kopieën (stadsplannen, gidsjes, wandelingen, enz)

Onvoorzien overschot door onverwachte meevallers wordt aan de ouders teruggestort na de reis!

Onze busmaatschappij is AlbionTours uit Zeebrugge. We doen al onze verplaatsingen volgens de geldende veiligheidsnormen!

Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke reis!

Deze site gebruikt cookies (bekijk hier het cookiebeleid).
Door verder te surfen, ga je ermee akkoord dat deze gebruikt worden.
OK