ouderraad

Wie zijn wij?

De ouderraad is een groep van enthousiaste ouders die zich inzetten voor het belang van alle leerlingen, de ouders en de school.
Wij willen een ouderraad zijn van ouders voor ouders met ouders, in samenwerking met en ter ondersteuning van de school.
Een goede betrokkenheid maakt een belangrijk onderdeel uit van de motivatie en inzet van de leerlingen op school. De ouderraad wil ouderbetrokkenheid stimuleren door de samenwerking en de communicatie tussen ouders en de school te bevorderen. Het onderwijs- en opvoedingswelzijn van alle leerlingen staan hierbij voorop.

Wat willen we doen?

• De ouderraad wil actief meedenken met de school.
    • Geeft advies aan de directie, signaleert wat bij ouders leeft over aangelegenheden die het individuele belang overstijgen.
    • Fungeert als klankbord voor de directie van de school over hoe om te gaan met bestaande situaties en nieuwe ontwikkelingen.
    • Vertegenwoordigt de ouders in de schoolraad.
  • De ouderraad wil alle ouders informeren.
    • Informeert ouders over de standpunten en activiteiten.
  • De ouderraad wil ontmoetingen stimuleren tussen ouders en tussen ouders en school.
    • Bevordert de contacten tussen ouders, leerlingen, leerkrachten en schoolleiding.
    • Organiseert toegankelijke en laagdrempelige activiteiten van informele, vormende of ontspannende aard, zodat de ouders elkaar en de school leren kennen.
  • De ouderraad wil de school ondersteunen, zowel op praktisch als financieel vlak.
    • Organiseert activiteiten om geld in te zamelen voor de financiële ondersteuning van de school.
    • Verleent assistentie bij activiteiten georganiseerd door de school, in overleg met het schoolteam.